Sunday, November 27, 2011

Cerita Kami Di Pahang Darul Makmur


First Day : Semua orang kena berkumpul dekat rumah Adi Putra :) And yeah semua orang datang tepat pada masanya just bertolak agak lewat dalam tengah hari macam tu. Dari mula memang family Adi sangat baik. Terharuuu, Tskk Tskk. Sementara tunggu nak gerak kitaorang lepak lepak ada yang sempat lagi pegi beli tudung :p And finally setelah tunggu lama kitaorang semua diberitahu yang kami akan bertolak. Ohemjeee time tu serious rasa excited and tak boleh duduk diam. Berebut rebut pilih seat ;) And tak sangkaaa Adi nak naik estima sekali dengan girls. Ohh awesome gila. Ayah yang offer diri nak bawa kitaorang. yeah sayang ayah. Mulut ayah sama dengan kitaorang, tak boleh nak tutup. Ini betul-2 awesome. Adi je yang diam. Malu lah konon kan ? Hewwww. Dalam kereta tak ada sorang pun yang tidur termasuk ayah HAHAHAHAHA sebab semua excited nak mampusss. Mulut tak berhenti bercakap and mengunyah. serious banyak gila makanan :O Baru berapa kilometer dah melantak habis habisan -.- Dah masuk Negeri Pahang Kitaorang semua start konvoi. Tak sangka lah pulakk nak konvoi. Sumpah wa cakap konvoi ni sangat awesome. Leader dia Bapak, sebab Bapak naik motor Kawasaki then kitaorang follow belakang, BMW, Citraa and Kereta Midea. Cett, perjalanan kitaorang dirakam ! nasib baik tak ada yang tidur :p Bapak sangat awesome sbb suruh semua kereta ketepi and sampai satu kereta ni sangat degil ! Ayah bawa laju mcm driftttt nasib baik tak terlanggar. Kitaorang semua menjerit >< Perempuan kan ? Weeee~ Singgah kedai makan jap untuk lunch walaupun dah pukul 4 ! Hewww and once again, kami dirakam ><
Sampai felda Adi tukar kereta naik BMW sebab nak shoot Adi masuk felda. Aku pula yang rasa bangga. Heh. Sangat terkejut tengok keadaan felda yang sangat maju tu ! Sampai sampai terus pegi lobi dia amik kunci chalet and bergerak ke chalet ! Sampai Jalan Rahmat semua orang teruja tengok chalet and girls dapat chalet tengah-tengah :) Girls dapat dua chalet tapi disebabkan kitaorang tanak berpisah, kitaorang amik satu chalet sahaja. lagi satu chalet Ayah Pakbusu and Adi yang duduk :) Duduk satu chalet ramai-2 memang awesome ! nasib baik chalet tu besar :D Masuk chalet, susun bag semua terus tukar baju sebab nak pegi mandi pool ! Wiheeee tapi kami lambat so tak boleh masuk :( Balik dengan perasaan hampa, boys pegi main futsal girls pegi posing-2 dekat padang. Wihaaa mcm felda kami yang punya :p Dah maghrib semua terkedek kedek balik chalet get ready untuk dinner.
First Night dinner dekat Lobi, camera again ! --' Semua kena propper je sebab ada camera. And sila Booo sekarang sebab camera tu just shoot Adi bukan kitaorang. Muehehehehe Kan dah segan xD Dinner malam tu okay lah just tak suka air diaaaa ><' After dinner shoot sekejap and terus gerak tengok dewan ! Best gilaaa weh rasa dia :) Tak sabar rasanya nak tunggu esok. Lepas briefing semua pegi masuk bilik makngah nak amik kelengkapan untuk esok then masuk bilik masing masing untuk tidur. Tapi disebabkan kami perempuan, gosok baju bapak lama. Mana tak lama sambil bergosip pulak tu :p And the worst thing bila kena TOLONG ironkan kemeja budak lelaki -..-


Second Day : Disebabkan harini first class so kena bangun awal. Pukul 7 dah kena ada dekat dewan sebab pukul 8 start pendaftaran. Perempuan still terkedek kedek. Harap maklum >< Sampai dewan kena angkat meja letak luar semua for pendaftaran. pendaftaran dibahagikan kepada tiga. And aku duduk dgn mybaby Dayah dekat meja Fail. Tugas paling senang xD Jam belum lagi pukul 8 tapi budak budak dah ada yang datang. Hati makin berdebar debar. Mula mula keadaan agak kelam kabut sebab ada yang kena tukar lah apa lah. It's normal tapi sekejap je then keadaan terkawal semula. And paling aku tak boleh terima bila ada sorang mom ni annoying gila. Kay control muka shuuuuu and chill :) Habis pendaftaran Mama and Adi take class dulu. Faci just ronda-2 time semua student amik ujian awal. Bila semua student dah habis amik ujian awal faci semua kena bergerak dengan pantas sebab kitaorang just ada 30 minit untuk tanda 167 kertas and breakfast. Mama take class lagi and bercakap pasal duit 1 juta dengan semua student :) Time tanda kertas dah ada bau bau nak jadi cikgu dah. Kekeke Then kitaorang kena bahagikan kertas ikut standard and tahap otak diaorang. Time ni pun agak pening sedikit sbb dah lambat and finally ! Aku dapat tahun tiga tahap satu. Makluman disini, tahap satu tahap paling low :( Aku dah cuak nak mulakan class. Hmm Semua faci masuk balik dewan untuk amik student masing-masing. Excited pulak nak tengok student-2 aku ni :) Time ujian awal pun dah mcm mcm ragam dorang tunjuk. Heh. Disebabkan aku punya class tahap satu so student aku just 9 orang and class aku dekat dewan besar. Bila rewind balik masa first first aku take class serious rasa mcm tak percaya and nak tergelakkk :p Before lunch semua faci kena habiskan Topic power. Semua student diberi sticker pink and gula gula sebagai ganjaran :) Adi sangat setia tolong aku. Thanks a lot lah ! Kalau takk memang aku mati berdiri depan students tu semua. Kekeke. Time for lunch ! Semua faci borak pasal student dorang termasuk aku. Semangat gila tapi bila masuk balik class and ajar diaorang topic sifir and i don't know why aku rasa penat gilaaaaaa ! Aku dah fade up, rasa nak menangis semua and once again aku panggil Adi. And makin lama aku makin down sampai Mama, Maknagh and Adi amik semua bebudak aku tinggal Boboi and Haikal je dengan aku. Okay aku lega SEDIKIT. Ajar ajar punya ajar then aku suruh mol jaga budak-2 aku jap sebab aku pegi tolong Elya control Lutfi. Petik jari je Lutfi boleh di control oleh saya. Muehehehehe xD And tak sangka class dah habis ! Semua pegi minum petang and time minum petang semua faci berborak pasal student dioarang lagi. Aku dengan Elya dah rasa mcm tanak ajar dorang lagi esok. Sumpah ! And time balik Haikal minta number aku. OhMyyyy So sweet :) Habis semua kerja semua faci masuk chalet and get ready untuk swimming ! Perkara paling best bila kitaorang masuk dengan percuma sebab ada Adi Putra. Kehkehkehkeh 
Malam pula kitaorang minta dinner awal sebab nak tengok bolaaaaaa ! Hewwheww excited nak tengok Malaysia lawan indon. semua orang serbu bilik makngah,. Sumpah memang bergegar bilik makngah malam tu. Maknagh suruh sambil buat kerja tapi berapa kerat je yang buat kerja and yang lain layan bola dengan sepenuh hati. HAHAHAHA Seriouslyy tengok bola ramai-2 dalam bilik makngah lagi best dari tengok dekat mamak babe ! Peace xD Habis bola semua kena masuk bilik masing masing ah kannn. Sambung excited dalam bilik pulak and bapak bagi kitaorang rambutan ! Bestnyaaaa xD Gosok baju gosip and Zzzzzzzz

THIRD DAY : Harini kena berkumpul pukul 8. So boleh bangun lewat sikit and seperti biasa girls still terkedek kedek -.- After breakfast masuk dewan. Harini lain sikit. Duduk dalam kumpulan just for One Hours then budak darjah 4 and 3 di asingkan. Aku jaga budak darjah 4. Budak darjah 4 Mama and Adi yang ajar. Weeeee~ Tiba tiba harini rasa best gila ajar student-2 aku. haihh mcm tahu-2 je harini last day dalam class :/ Jaga budak darjah 4 senang je. Jahat kan aku ? HAHAHAHA Lepas Adi and Mama dah ajar after luch semua student amik Ujian Akhir. Ya Allah, Aku pula yang berdebar debar. Harini ada fotoshoot lagi ! Kebetulan Adi pakai kemeja hijau sama dengan girls. Oh yeaaaaah :) Taktahu kenapa, hari kedua mengajar ni semua orang tension gila babeng ah wa cakap kan. Especially budak lelaki -..- Brrrr Nasib baik ada bubur kacang and Adi dengan lawak tak seberapa dia tu. Hewwhewww. Just bayangkan, Kitaorang kerja dari pukul 8 sampai dinner ! Tak balik chalet even sekejap pun weh. Sumpah lemau gila haritu :/  But semuanya kembali normal bila Adi uruskan untuk mandi pool malam malam and kitaorang berjaya concer pool tu ! Semua makcik makcik and pakcik pakcik yang kat berkaroke belakang pool tu terkejut bila kitaorang menjerit jerit excited hilangkan tension. And yess, memang hilang segala rasa tu. Kami naik gelongsor ramai-2. Ohmyyy so sweet. Semua detik kami ada gambarrrr xD Tiba-2 hujan turun so kitaorang terpaksa balik and cerita kat sini paling gempak. Thanks to boys yang buat plan paling gempak. Heh. hilmi dengan suara cuak dia kata chalet diaorang balck out. Time tu mol izzat and Adi memang pandai berlakon. Big Clasp to them >< Perempuan yang terkena is Me, Milya and Elya ! kitaorang dah cuak bila check chalet diaorang memang betul tak ada siapa. Kitaorang jerit panggil nama sorang-2 then diaorang keluar dari tempat persembunyian dengan muka bahagia. shittt dooo. And malam tu something yang tidak diingini berlaku. Malas nak cerita kat sini -.- Malam tu kepenatan sebab swimming and hujan. so semua orang buat sijil dengan lesu gilaaaaaaaaaa ! Balik bilik makan roti canai, Adi belanjaaaa :D


Fourth Day : Kay, macam tak percaya je harini last day :/ Perasaan dah bercampur baur. Hmm. harini masa untuk berkumpul makim lambat. Semua kena get ready pukul 8.30. Tema kita harini Pink uolsss, Makngah pun pink babeh. Awesome :) Hari Adi buat presentation dekat depan. Termasuk student kami semua. Ada student aku ! Nama dia boboi. Sumpah rasa terharu bila dia dapat present dengan baik :/ And sumpah rasa happy bila dapat fedback yang baik dari semua parents yang tengok Adi and semua students yang present :D harini ke hulur ke hilir buat kerja. Haihhh Fenaaaat gilaa tapi still best. Ayah and Pakbusu dekat bahagian jualan. Aku baru nak tolong-2 tapi faci semua kena masuk dewan seroja sbb parents dah nak amik report card. Ouchhhh. Oh lupa nak bgtahu. Ada student yang panggil aku teacher padahal aku suruh panggil kakak je.Weheeee suka suka. Sayang korang :* Hati aku berdebar debar tunggu parents student aku amik report card and Alhamdulillah semua parents student aku tak annoying :p dorang berterima kasih lagi dekat aku sebab ajar anak diaorang and time student aku salam tangan aku nak balik, and aku bg nasihat dekat diaorang serious rasa nak menangis. Tanak berpisah rasanyaaa :/ Aku sempat amik gambar dengan sorang student aku, Hariz :) Janji ada kenangan. Heeeeee. After that pegi lunch, and happy happy je semua :) Bertambah happy bila bapak kata kitaorang balik khamis pagi and dia kata kitaorang boleh berendam berapa lama pun ! Wihaaaaa xD After lunch masuk dewan lepak lepak sementara Adi ,Maryam and Hadi kena interview dengan wartawan. Kami yang lain posing depan camera sama sama. Setiap detik ada gambarnyaaaa :) Masuk chalet dalam pukul 3 macam tu then mandi pool dalam pukul 5 sampai maghrib. Semua orang mandi puas puas sebab last day. And tiba-2 pakngah kata, 'kalau tak hujan tadi pakngah nak bawa korang pegi gunung senyum. Tapi dah hujan nak buat mcm mana kan' Ceeeet kecewa je rasa tapi tak apaaaaaaaa :)
Malam tu kami dinner dekat cafe jee. And tak sangkaa terus dapat gaji. lepas makan dapat gaji cuba bayangkan. kenyang kod :p Mentang-2 dapat duit kitaorang terus serbu D'Mart. Act D'Mart tu tutup tapi sebab Adi, D'Mart tu bukak balik. Untunglaaah jadi Adi. Ha Ha Ha. Dalam D'Mart, perjalanan balik dari D'Mart kitaorang posing-2 lagi. once again, setiap detik ada gambarnyaaaa :) Balik chalet ambik semua makanan kitaorang then serbu bilik boys ! Haaa terkontang kanting diaorang kemas bilik. Hewwheww. bilik tak semeriah mcm Malaysia lawan Indonesia harituuuuu but still awesome. Ada yang layan bola ada yang lawan game and ada yang dah tidur ;) After habis bola girls masuk bilik and kemas semua barang. Demn sedih gila tahu ? :/ Tapi dalam banyak banyak malam kitaorang dekat sini. Malam terakhir ni lah yang paling best <3 Boleh pulak berparty dalam biliik tu dengan gelak ketawa emosi semua bagai.  Hewwhewww

Last Day : Malam semalam time dinner bapak dah pesan kena berkumpul pukul 9 pegi Lobi, Breakfast and gerak terus balik KL. Malam tu semua dah get ready tapi tak sangka boleh pulak terlajak tidur kan. Tahu lah tak ada kelas lagi :p Oh yeah seperti biasa girls still terkedek kedek sebab lambat sampai kena marah dengan PakBusu. Sorry Pakbusu :) PakBusu marah sekejap jewwwww xD Naik kereta mcm biasa. Pegi Lobi untuk breakfast. Sampai Lobi mata semua bulat je tengok makanan. Sumpah banyak and percaya lah. Semua orang try satu satu makanan. Hewwwheww Tahu lah last makan dekat situ kan ? Kitaorang take time agak lama untuk breakfast then gerak lah balik KL but before tu singgah kejap dekat Kedai buah sebab ada orang nak bagi Adi buah rasanya. heh entahlaaa, aku tak keluar kereta punsss :p Dalam kereta aku tidur lah jugaaaa tapi tak lena sebab budak-2 dekat depan bising gila borak dengan ayah sambil makan so aku apa lagi kan ? Harhar. Aku bangun and terus join diaorang. Milya and Elya je tido tak ingat dunia xD Estima and Citra sampai dulu means Faci-2 yang sampai dulu. Kami terpaksa tunggu dalam satu jam juga lah kereta BMW and hulux and Motors nak sampai sebab ada something dekat tengah jalan then semua faci gerak makan dekat thaqwa and Tutti frutti. Kami memang suka melantak uolssss ^_^ Tapi Hadi and Hilmi tak join sebab dah rindu sangat dekat family kod. Hahahaha After lepak-ing pakngah hantar kami balik rumah masing-2 and pun ada gambar jugaaaaa. Setiap detik kami bersama ada gambarnyaaaa. Peace n_n

Elya, Daya, Milya, Fyza, Yump, Nad, Amin, Hilmi, Hadi, Izzat, Amirul, Adi, Mama, Bapak, Makngah, Pakngah, Amir, Kakak, Baby, Abg Mus, Pakbusu, Ayah, Paklang, Boboi, Farhana, Yasmin, Alia, Haikal, Hariz, Hazim, Hamzi, Amzar, Syafiqa : Thank you for light my day. Gonna miss our moments. XOX

4 comments:

seri amelia said...

nak nangis ah baca :'O haha, awesomeeee. first time dapat bercuti dengan kawan-kawan :) and him.

SHU ;) said...

and your family too sayang. Yeah me too. pengalaman yang takan dapat dilupakan lah weh <3 Hewwheww

dayah said...

wah, terasa cemburu pulak baca. hehe, peace xD akak comel ni jadi teacher? gila awesome la (!)

SHU ;) said...

jangan leee jealous dayah sepet ! :D Yaaa. Saya jadi teacher :) Memang awesome gila rasa diaa !!! Peace XD