Friday, March 9, 2012

ShahAlam, peace yoo! #Part1

17-19 Februari yang lepas ada job dekat ShahAlam. Job apa ? Macam biasa job awesome kami ah. Awesome macam kami. Okay berhenti perasan nanti ada orang kutuk n_n



Ini dua gambar masa dua hari datang rumah mama for brefing. Yeah dipanggil untuk buat kerja tapi kami menggedik. Itu biasa. Buat kerja sambil gelak, sambil ketawa dan sebagainya lah :'> And and first day datang makan asam pedas yang dibeli, goreng nugget, buat air sirap. second day semua mama prepare kan. Auchhh and dua hari berturut turut ni after sekolah straight pegi rumah mama buat kerja apa semua sampai pukul lapan. Oh i'm shooo tired T_T Sepatutnya tiga orang ni saja yang gerak ke ShahAlam :)

17 Februari 2012


Ini gambar masa lepas habis kemas barang apa yang perlu dibawa. Makngah tak ada so semua kitaorang yang sediakan. Fuhh, Target nak pergi kedai je sebab aku boleh pula tertinggal berus gigi dengan pencuci muka. Balik daripada kedai singgah pula taman menggedik depan kamera plus Milya jumpa Batman dia. Oh btw, before keluar pergi kedai ni Yump call and bagitahu dia boleh join pergi ShahAlam sekali :) Sepatutnya kami bertolak pukul 6 macam apa yang mama bagitahu so aku dah cuak sebab rasa dah lambat dengan hujannya lagi tapi bila sampai tengok Milya baru bangun tidur dengan baju sekolah lagi and bagitahu 'kita bertolak pukul lapan' u__u Oh and why ada Dayah ? sehari before pergi dayah kata dia boleh balik gombak dan itu bermakna dayah boleh join! :D


Ini gambar masa sibuk-sibuk masukkan barang dalam kereta, Yeah walau apa pun sempat lagi bergambar. Harhar Cuba teka waktu ni pukul berapa ? And yeah dah lebih daripada pukul lapan kami masih menggedik depan rumah XD And why ada boys ? Sepatutnya lelaki tak ada. Faci lelaki tidak diperlukan and setelah berjaya pujuk mama, faci lelaki pun dapat join. Tapi jadi staff saja. Bila dah sampai ShahAlam staff tadi bertukar jadi Facilitators :'>


Ini gambar masa dah sampai di homestay kami. Sumpah cakap rumah yang kami duduk ni awesome gila babeeh ^.^ Rumah ni ada two floors, dapur, ruang tamu yang besar, and empat bilik! Lelaki dapat satu bilik and dekat bawah so mereka terpaksa setengah tidur dekat ruang tamu :p Girls dapat dua bilik and lagi satu bilik untuk Mem and Big Boshhh :'> Tidur dalam aircond dengan bilik yang besar kongsi satu bilik air dua bilik memang rasa tanak keluar ah kaaan. First night ni sampai agak tengah malam so memang penat gila, Nak makan pun tak lalu tapi belasah juga satay bercucuk cucuk. Dayah Elya and Milya je makan nasi paprik and then naik atas landing dalam bilik masing-masing gelak ketawa apa semua :))












To be continue . . .

No comments: